Zo maak je de perfecte foto voor op jouw Instagram!

Wanneer je jouw volgers wilt overtuigen of op een positieve manier kennis wilt laten maken met jouw bedrijf, is een goede foto zeker een must!

Het perfecte plaatje op jouw socials kan er namelijk voor zorgen dat jouw doelgroep sneller overtuigd wordt van de kundigheid van jouw organisatie, erg belangrijk dus! Maar wat is een perfecte ’Insta waardige’ foto en hoe maak je die? In deze blog geven wij jou een aantal tips over hoe jij het perfecte plaatje kunt creëren op jouw Instagram:


Zorg altijd voor een goede belichting

Belichting is key! Op een camera kan je foto heel anders uitvallen dan wat je misschien in eerste instantie in gedachte had. Zorg daarom voor een goede belichting. Hierdoor krijgt jouw foto de perfecte kleur en scherpte en zorg jij voor een insta waardige picture! Het kan helpen om te shooten met daglicht. Daglicht is over het algemeen heel mooi neutraal licht waardoor jouw foto net die touch krijgt die hij verdient! Lukt dit niet, gebruik dan een ringlamp of wacht een dag om de perfecte foto te maken.

Zorg dat de achtergrond niet afleidt

Een te drukke achtergrond kan ervoor zorgen dat de kern van de foto niet goed naar voren komt. Ook zorgt een drukke achtergrond er vaak voor dat alle foto’s op je feed niet goed een geheel vormen. Zorg er dus voor dat jouw achtergrond niet te druk is!

Houd het echt

Wanneer je een foto maakt voor Instagram komt het beter over wanneer je de foto naturel en echt over laat komen. Ga dus niet te veel poseren of heel nep lachen, waardoor je niet puur overkomt. Dit betekent niet dat het bewerken van een foto een ’no go’ is. Het bewerken van de foto kan er soms juist goed voor zorgen dat de foto beter binnen jouw feed past. Kies bijvoorbeeld een goede filter die je altijd gebruikt of zorg voor een juist uitsnede van de foto.

Experimenteer met perspectieven

Zorg ervoor dat jouw foto’s niet te eentonig worden. Dit kan je doen door te fotograferen met verschillende perspectieven. Maak bijvoorbeeld gebruik van het kikkerperspectief of het vogelperspectief. Met het kikkerperspectief neem je jouw foto op een laag camerastandpunt terwijl je met het vogelperspectief jouw foto juist op een hoog camerastandpunt neemt. Op deze manier houd je je foto’s en of je feed divers en verrassend!

Neem voldoende tijd

De perfecte foto is niet zomaar gemaakt. Wanneer jij ‘dé’ insta waardige foto wilt maken, moet je hier ook de tijd voor nemen. Zorg voor een goede planning door bijvoorbeeld van het maken van een moodbord en trek er een middagje op uit om de perfecte foto te maken voor op jouw feed! In één keer meer foto’s maken is makkelijker dan elke week 1. P.S. nog één tip je hoeft echt geen camera te hebben voor goede foto’s. Heb jij een mobiele telefoon met een goede camera dan is dit ook goed genoeg voor Insta!