Waarom Canva de tool is die jij moet gebruiken

Ben jij bezig met het creëren van de mooiste content? En wil jij hier een professionele touch aan kunnen geven? Dan is Canva de tool die jij moet gebruiken!

Canva is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wordt voor sommige bedrijven haast onmisbaar als het gaat om het creëren van content. Binnen het programma heb je namelijk een breed scala aan mogelijkheden om content te creëren die past bij jouw bedrijf. Maar weet jij alle tips en tricks al binnen dit programma? Wij nemen je mee in een aantal handige functies die jou gaan helpen.

Stel gemakkelijk je huisstijl in

Wil jij niet eindeloos hoeven zoeken naar de kleuren die jij toch telkens weer opnieuw gebruikt? Via Canva kun je gemakkelijk kleurenpaletten instellen, zodat jij altijd jouw huisstijlkleuren bij de hand hebt. Ook kun je jouw lettertypes en logo toevoegen. Verzamel al deze dingen bij het kopje ‘merk materiaal’. Superhandig en overzichtelijk!

Zoek jouw perfecte plaatje

Heb je zelf niet veel beeldmateriaal? Dan kan je binnen het programma heel gemakkelijk foto’s zoeken die jij kunt inzetten op je socials. Het programma geeft je namelijk de mogelijkheid om verschillende zoekmachines te gebruiken. Denk aan Pexels, Paxabay en Pixton. Hierdoor krijg je een breed aanbod aan foto’s die ook gelijk rechtenvrij zijn.

Achtergrond verwijderen

Wanneer jij een Canva pro account hebt zijn de mogelijkheden nog breder. Zo kun je met de functie ‘achtergrondverwijderaar’ met één druk op de knop de achtergrond van je foto verwijderen. Dit scheelt heel veel tijd waardoor je meer tijd overhoudt om nog meer leuke content te creëren.

Animeer jouw content

Je content upspicen? Gooi er een animatie overheen! Hierdoor geef je een extra touch aan de content door het te laten bewegen of binnen te laten zweven. Bewegend beeld scoort vaak erg goed op social media, dus zeker een functie om uit te proberen.

Mock-up

Via een mock-up kun je jouw gemaakte content op een voorwerp ‘plakken’. Bijvoorbeeld op een telefoon, een trui of een koffiemok. Hierdoor kun je een professionele look geven aan je content en het op een unieke manier presenteren.

Op onze Instagram delen we nog meer leuke en leerzame tips. Bekijk bijvoorbeeld onze reel over canva. Er is nog zoveel meer mogelijk met Canva wat zeker de moeite waard is om uit te zoeken! Ga jij ermee aan de slag?