LinkedIn goed inzetten? Wij delen de checklist die je nodig hebt voor dé perfecte start.


LinkedIn brengt mensen over de hele wereld bij elkaar. Het platform kan je zien als jouw online CV en visitekaartje. Een plek waar jij je expertrol kunt presenteren. Het is ideaal om in te zetten als je een baan, zakelijke partners of klanten zoekt. All right, LinkedIn dus! Maar waar moet ik beginnen? Wij delen een checklist die je af moet kunnen vinken voordat je actief wordt op dit zakelijke platform:


Check nr. 1: Een professionele profielfoto

Je wilt uiteraard laten zien wie je bent, daarom is een profielfoto een must. Een onprofessionele selfie of een festival foto zijn absoluut een no-go op dit platform. Je wilt namelijk professioneel overkomen. Steek daarom tijd in het maken van een goede profielfoto. Trek een nette outfit aan, maak gebruik van goed licht, een kwalitatief goede camera en shooten maar!


Check nr. 2: Een krachtige kopregel

Een kopregel is één van de eerste dingen die een profielbezoeker te zien krijgt. Deze vind je onder je naam bovenaan de pagina. Met deze regel krijg jij de kans om te vertellen wie je bent, met wie je zaken wilt doen en waar je naar op zoek bent. Op LinkedIn zijn er hoogstwaarschijnlijk vele andere die doen wat jij doet, dus wil je opvallen? Verplaats je in je ideale klant en bedenk wat zij willen horen. Dit verwerk je in een krachtige unieke kopregel bestaande uit 120 karakters.


Check nr. 3: Maak jezelf interessant in de samenvatting

Een ander vast onderdeel van je profiel is een samenvatting. Een extra kans om jezelf interessanter te maken. Maar hoe pak je dat aan? Ken je de Elevatorpitch? Dit is een presentatie waarin jij je in 1 minuut voorsteld. Precies dit verwerk jij in de samenvatting. Het is krachtig, beschrijft wat je doet, waarom jij uniek en onmisbaar bent en waarom mensen voor jou moeten kiezen.


Check nr. 4: Volledig en correcte contactgegevens

Wil jij voor je klanten gemakkelijk en snel te bereiken zijn? Zorg dan dat je contactgegevens op orde zijn. Het zou zonde zijn als je concullega makkelijker te bereiken is waardoor jij automatisch afvalt omdat je dit niet goed deelt.


Check nr. 5: Deel je opleidingen, ervaringen en vaardigheden

Jij hebt hard gewerkt om te komen waar je nu staat en dat mag je best laten zien. Voeg je opleidingen, ervaringen en vaardigheden toe aan je profiel en laat je expertrol zien. Let wel op dat je selectief blijft in je vaardigheden om uniek te blijven. Voeg alleen de vaardigheden toe waarmee jij je onderscheid van de rest.


Heb jij de checklist af kunnen vinken? Dan is het tijd om actief te worden op het platform. Regeltante 2.0 kan jou ondersteunen in het beheren van jouw LinkedIn pagina. Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Let’s chat!