Waarom Instagram stories en hoe zet je ze in?


Als je indruk wilt maken op je volgers, is het inzetten van de Instagram story functie een must! Instagram stories worden ook wel verhalen genoemd. De stories zijn maar tijdelijk te zien, want ze verdwijnen weer na 24 uur. Je kunt een story maken bestaande uit een beeldvullende foto of video. Om een extra leuke touch te geven kun je gifjes, stickers of tags toevoegen. Het is zonde om deze functie niet in te zetten als je ziet hoeveel mogelijkheden er zijn. Wij geven je inspiratie en tips, zodat jij vanaf nu Instagram stories effectief kunt inzetten.


Creëer interactie en engagement

Binnen de story functie kun je op verschillende manieren interactie zoeken met je volgers. Door bijvoorbeeld het toevoegen van een poll-, quiz- of vraagsticker ga je makkelijk het gesprek aan. Voor je volgers is de drempel om een reactie achter te laten op een story minder groot dan onder een post. Het is namelijk met één klik gedaan en andere volgers zien niet wat er is gereageerd.


Ook werken aan een sterk engagement? Vraag je volgers mee te beslissen in vraagstukken die jij wilt bespreken. Ze zullen zich meer betrokken voelen en de engagement stijgt. Hier kun je perfect een polletje of een vraagsticker voor inzetten.


Breng je posts nog meer onder de aandacht in je stories

Het algoritme van Instagram is erg veranderd. Hierdoor is het niet altijd zeker dat al jouw volgers ook daadwerkelijk je posts te zien krijgen. Met Instagram stories wordt je vaker getoond, dus herhaal je posts in je stories zodat je zeker weet dat de kans dat je volgers deze missen nog kleiner wordt.


Laat je echte zelf zien

Op je Instagram feed zet je vaak alleen ‘perfecte’ foto’s in. Want het is toch zonde als die ene foto je feed in de war gooit? De stories daarentegen kun je inzetten om échte content te delen. Is je bureau niet opgeruimd, maar wil je toch een video opnemen? Just do it. Dit is reallife en heeft iedereen wel eens. Zo laat je juist de werkelijkheid zien. Wellicht herkennen je volgers zich hierin, waardoor ze sneller verbonden zijn en je vertrouwen opwekt.


Repost je stories in de highlights

Wil jij je stories langer dan 24 uur zichtbaar hebben op jouw profiel? Voeg ze toe aan een highlight, zodat ze een permanente plek krijgen. De highlights staan net onder je bio en boven je feed. Dit betekent dat ze centraal staan in jouw profiel en het één van de eerste dingen is die een pagina bezoeker ziet.


Verdeel je highlights in vaste onderwerpen, zodat je volgers makkelijk informatie kunnen vinden. Wil je bijvoorbeeld meer laten zien wat er achter de schermen gebeurd binnen je bedrijf? Maak hier een highlight van en zet hier alleen stories in waarin je jouw volgers meeneemt in behind the scenes. Vind je het juist belangrijk dat je diensten goed worden uitgelicht? Dan maak je hier een vaste highlight van. Het is maar net wat jij onder de aandacht wilt brengen bij je volgers.


P.S. Je Instagram niveau naar een hoger level tillen? Voeg highlight covers toe in jouw huisstijl!


Heb jij ​​hulp nodig bij het effectief inzetten van de story functie? Stuur ons gerust een bericht. We love to help!