Dit is wat jij kunt doen om de perfecte Instagram feed te creëren


Het zal je misschien verbazen, maar jouw Instagram feed is één van de belangrijkste onderdelen van jouw account. Want eerlijk is eerlijk, wanneer een feed er leuk en inspirerend uit ziet ga ook jij het sneller volgen. Dit geldt ook voor jouw klanten. Je feed is het eerste wat jouw pagina bezoekers zien, daarom is het belangrijk dat deze netjes en opvallend is. Daarnaast wil je dat je feed een bepaalde look and feel uitstraalt die écht bij jou past. Maar hoe doe je dit? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om je verder op weg te helpen!

#1 Verdeling

Zorg ervoor dat je verschillende soorten afbeeldingen gebruikt op je feed. Wij verdelen afbeeldingen onder in bijvoorbeeld persoonlijke foto’s, sfeerfoto’s, opgemaakte posts en quotes. In je feed ga je deze type foto’s dus afwisselen, heb je bijvoorbeeld bij je laatste post een foto van een laptop gebruikt? Gebruik dan bij je volgende berichten een ander voorwerp of een afbeelding van een persoon. Zo hou je de berichten interessant voor je volgers en voorkom je dat de feed eentonig wordt.


Ben je benieuwd hoe jouw feed eruit komt te zien voordat alles online staat? Schakel dan Canva in! Bij Regeltante 2.0 gebruiken we Canva altijd om van te voren een duidelijk beeld te krijgen van hoe de feed eruit komt te zien. Door alle foto’s hier te importeren kun je kleuren en verschillende soorten afbeeldingen goed verspreiden.


#2 Structuur

Je kan op veel verschillende manieren structuur creëren op de feed. Denk bijvoorbeeld aan een Color Coordinated feed. Hierbij hou je rekening met een bepaalde kleurenpallet. Dit doe je door voorwerpen, onder- of achtergronden te gebruiken in je foto’s van dezelfde kleur of uit hetzelfde kleurenpallet. Een andere manier is door de foto’s op dezelfde manier te bewerken met een bepaalde filter, waardoor je één geheel creëert. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een vast stramien. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld op elke rij een opgemaakte foto inzet. Het kan voor een leuk effect zorgen, maar hou er wel rekening mee dat je hier niet van kan afwijken. Als je dit doet krijg je namelijk een rommelige feed.

#3 Rechtenvrije afbeeldingen

Er is niet altijd tijd om nieuwe foto’s te maken en dat is niet erg, want hier is een oplossing voor. Een leuke alternatief is een stockfoto, deze kan juist heel mooi staan op je feed. Bij Regeltante 2.0 doen we dit ook regelmatig. Voor rechtenvrije afbeeldingen gaan wij op zoek in Canva, Unsplash of Pexels. Hier zoeken wij naar afbeeldingen met onze huiskleuren en dezelfde stijl, zodat we er zeker van zijn dat de afbeeldingen goed blenden in onze feed. Een handig weetje om niet elke week een fotoshoot te hoeven organiseren, maar let wel op dat je niet teveel stock afbeeldingen inzet. De personal touch is namelijk belangrijker dan ooit. Dit betekent dat mensen ook graag jouw eigen beelden willen zien. Zorg daarom voor een juiste afwisseling.

#4 Weet je het even niet? Gebruik een quote!

De ene dag zit je bomvol inspiratie en de andere dag weet je niet waar je het zoeken moet. In dit geval kun jij een leuke en inspirerende quote inzetten. Zorg ervoor dat de quote in jouw huisstijl is, zodat het past bij je feed. Dit zorgt niet alleen voor afwisseling, maar is ook perfect om achter de hand te hebben als je even geen inspiratie hebt.

Wil je dit liever overlaten aan een Regeltante omdat dit jou simpelweg niet ligt of omdat je er geen tijd voor hebt? We love to help!