Dé social media trends in 2022


De online kanalen zijn meer in beweging dan ooit! Hierdoor ontstaan er snel nieuwe trends op het gebied van social media. Want to keep up? Dan is dit wat je moet doen in 2022.

#1 More to see and less to read

Mensen willen niet meer zoveel lezen. Ze willen zien en luisteren. Alles om het zo makkelijk mogelijk te maken en geëntertaind te worden. Dit was al upcoming in 2021 maar wordt nog belangrijker in het nieuwe jaar. Met beeld en geluid neem je sneller en makkelijker waar dan met tekst. Inhaken op deze trend? Maak het je volgers zo makkelijk en leuk mogelijk en focus je op Instagram reels!

#2 Stand out

Steeds meer ondernemers zetten socials in voor hun bedrijf. Zorg ervoor dat jij je onderscheid van soortgelijke accounts. Val op, maar doe dit wel op een manier die bij jou past. Is jouw onderneming innovatief? Zorg er dan voor dat je de eerste bent die Instagram updates inzet, dan zal je zeker opvallen.

#3 Work on your community

Dit blijft onmisbaar. Dus ga niet alleen zenden, maar reageer, like en wees vooral veel actief. Maak een connectie en bouw die band op.

#4 Slow down with selling

Een agressieve communicatie is niet meer the way to go. Dit houdt in dat het geen zin heeft om je volgers te pushen om op koop over te gaan. Verdeel je content goed en schenk ook aandacht aan persoonlijke- en luchtige inhoud.


Succes met het inzetten van deze trends!