5 to do’s om in 2022 je social media met een fresh start te beginnen!


Je bedrijf loopt goed, je post regelmatig op social media, maar voor de basics heb je eigenlijk geen tijd meer. Je gebruikt bijvoorbeeld nog een oud logo als profielfoto of de covers van de highlights zijn wel aan vernieuwing toe en helemaal niet meer up to date. Herken jij jezelf hierin? Dit zijn zaken waar je het liefst niet mee bezig bent, maar het blijft belangrijk. Pak daarom nu de tijd om hier even goed naar te kijken. Heb je nou geen idee waar je moet beginnen? No stress! Wij hebben op een rijtje gezet waar jij je deze vakantie mee bezig kan gaan houden.


#1 Instagram highlights

De highlights kunnen mooi en informatief zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat alles er slordig uitziet. Duik hier even goed in en kijk waar verbetering nodig is. Denk hierbij aan: leuke highlight covers, titels veranderen van je huidige, nieuwe highlights toevoegen of een aantal verwijderen die niets meer toevoegen.


#2 Instagram bio

Dit is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van jouw Instagram account. Het is namelijk één van de eerste dingen die een bezoeker ziet. Zorg ervoor dat je bio overzichtelijk en duidelijk is, maar ook past bij jouw bedrijf. Bij Regeltante 2.0 doen we dit door emojis te gebruiken en de huisstijlkleuren hierin te verwerken. Maar ook door direct duidelijk te maken wie wij zijn en wat we doen. Hierdoor weten onze bezoekers wat ze van onze pagina kunnen verwachten.

#3 Feed

Ben jij iemand die veel tijd besteed aan je feed? Bij Regeltante 2.0 wordt hier heel goed op gelet. Dit doen we door onze feed van te voren in te delen in Canva. Zo weten we precies hoe het eruit komt te zien. Hierbij letten we op een goede verdeling van kleuren en verschillende soorten foto’s. Door hier aandacht aan te besteden weet je zeker dat de feed mooi wordt en volledig naar jouw smaak is (wil jij ons template gebruiken, laat het weten dan sturen we je die met liefde door).


#4 Logo

Is jouw logo veranderd? Of misschien een ander deel van je huisstijl? Check dan goed of je deze wel doorvoert op jouw social media, zorg ervoor dat alles up to date is. Je wilt natuurlijk laten zien dat je consistent bent in de uitingen die je ook op andere platformen doorvoert.


#5 Hashtags

Twijfel je elke keer weer over welke hashtags je het beste kan gebruiken voor een post? Maak dan een lijst! Het is zo gemaakt en zal erg goed van pas komen in de toekomst. Maak een lijst van ongeveer 10 vaste hashtags. Dit zijn hashtags die passen bij jouw branche en onderneming. Zo heb je dit altijd en snel bij de hand en hoef je hier niet elke keer weer over na te denken bij het plaatsen van een bericht. Vul de lijst per bericht aan met hashtags passend bij de specifieke post. Vertel je in een post bijvoorbeeld wat over jou persoonlijk? Dan kan je de volgende hashtags toevoegen: #personal #gettoknowme #aboutme.


Hopelijk hebben we jou met deze tips een beetje op weg kunnen helpen. Vind je dit nog steeds lastig en klinkt wat ondersteuning van onze Regeltantes wel goed in de oren? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag.