5 goede voornemens voor elke ondernemer die social media inzet.


Het nieuwe jaar is alweer gestart en dat betekent natuurlijk: goede voornemens! Het is vanzelfsprekend dat er geen nieuwjaar nodig is voor goede voornemens, maar het is zeker een goed moment om hier extra aandacht aan te besteden. Bij Regeltante 2.0 maken we gebruik van verschillende programma’s om de online marketing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om jullie lijst met goede voornemens aan te vullen, delen we een aantal tools waar elke ondernemer gebruik van kan maken in 2022.

#1 Trello

Bij ons staat Trello toch echt wel op nummer één. In dit programma maken we alle content planningen van zowel onze klanten als van onszelf. Daarnaast communiceren we via Trello met onze klanten maar verloopt de interne communicatie ook deels via hier. Het is perfect voor het maken van lijsten, planningen en het opslaan van belangrijke informatie. Wij raden zeker aan om vanaf dit jaar Trello in te zetten voor jouw onderneming.

#2 Onlypult

Onlypult is een ander handig programma. Hiermee plannen wij alle social media berichten en stories in voor Regeltante 2.0 en onze klanten. Zodra het werk in Onlypult staat hoeven wij ons hier niet meer mee bezig te houden. We hoeven geen wekkers te zetten om de berichten op de juiste tijden te kunnen plaatsen, maar regelen dit allemaal van te voren. Ideaal als je het druk hebt en toch overzicht wilt behouden of als je tijdens de vakantie wilt blijven communiceren. Zo maak je het plaatsen van berichten makkelijker, waardoor je kostbare tijd weer aan andere dingen kunt besteden.

#3 Linktree

Op Instagram kan je maar één link in je bio plaatsen, maar misschien wil jij wel meerdere linkjes erin zetten zoals een specifieke link naar je website, een landingspagina of naar een blog. Door gebruik te maken van een Linktree creëer je een tussenstap waar de bezoekers eerst een keuzemenu krijgen. Door op de link van de Linktree te klikken kunnen ze vanuit daar verder navigeren naar een specifieke link. Dit maakt het voor de bezoekers makkelijker om actie te ondernemen en hoeven ze maar weinig klikken te doen.


Bij het gebruik van een websitebouwer zoals Wix is het maken van zo’n tussenstap makkelijker dan je zou denken en hoef je geen gebruik te maken van een Linktree. Wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag!

#4 Templates

Het maken van templates voor bijvoorbeeld stories maar ook Instagram berichten zorgt ervoor dat je in de toekomst veel tijd kan besparen. Zo hoef je alleen nog maar de informatie en eventueel foto’s toe te voegen. Zorg ervoor dat je meerdere templates maakt zodat je hierin kunt afwisselen. Vergeet niet rekening te houden met je huisstijl, zoals kleurgebruik en fonts.


#5 Foto’s

Wij snappen dat je niet altijd tijd hebt om leuke foto’s te maken voor social media, maar beeldmateriaal is onmisbaar op dit platform! Daarom zorgen we bij Regeltante 2.0 dat we altijd foto’s klaar hebben staan. Dit doen we door fotoshoots te organiseren zodat we er weer tegenaan kunnen voor een aantal weken. Tip: maak foto’s in verschillende outfits zodat het niet opvalt dat de foto’s op dezelfde dag zijn gemaakt.

Wij zijn benieuwd welke tools jullie gaan inzetten in 2022. Bij vragen over de programma’s staan onze Regeltantes natuurlijk met alle liefde voor je klaar!