10 content onderwerpen die je elke maand kunt gebruiken


Je staart naar je scherm, je bent er klaar voor om nieuwe social media teksten te schrijven, maar je kan niks bedenken. Elke week of dag denk je weer, wat moet ik nu weer posten... Je wilt natuurlijk niet dat je gaat plaatsen om het plaatsen, maar je wilt berichten schrijven die leuk en interessant zijn. Herken jij dit moment dat je vastloopt en heb je inspiratie nodig? Regeltante 2.0 staat voor je klaar! Wij delen 10 content onderwerpen die je elke maand kunt gebruiken:


#1 Deel inhoudelijke kennis over je vak

Deze moet natuurlijk op nummer één staan. Jouw volgers volgen jou omdat ze informatie willen over het vak van een echte expert. Zorg er dus voor dat posts met inhoudelijke kennis standaard in jouw content planning zit. Wij delen bijvoorbeeld de nieuwste updates over social media als allereerst.


#2 Behind the scene

Neem jouw volgers mee in het echte werk. Laat zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Deel foto’s of video's en belangrijk, hou het zo echt mogelijk! Is het kantoor een beetje rommelig, don’t worry! Dit is menselijk. Door een behind the scene geef jij je volgers het gevoel dat ze een uniek inkijkje krijgen. Wij geven een aantal tips voor leuke behind the scenes:

 • Een werkuitje

 • Een teammeeting

 • Lunchtime

 • On the road voor afspraken


#3 Doelen stellen en ontwikkelingen delen

Vertel je volgers waar jij met je onderneming naar toe wilt werken. Zo betrek je ze meer bij je onderneming wat goed is voor het engagement. En ben je bezig met het verder ontwikkelen van je bedrijf? Laat dit vooral zien. Zo hebben wij laatst een pizza brainstorm gehad om Regeltante naar een hoger level te brengen. We hebben onze volgers hierin meegenomen en laten zien hoe de brainstorm verliep.


#4 Get to know me/us

Heb je een bedrijf met meerdere medewerkers? Stel ze stuk voor stuk een keer voor! Vertel wat voor functie ze hebben of wat voor opleidingen ze hebben gevolgd. Maar vertel ook vooral wat ze doen in hun vrije tijd! Wij hebben wat vragen die je aan je medewerkers kan stellen om hier leuke posts over te schrijven:

 • Hoe ben je bij bedrijfsnaam terecht gekomen?

 • Waarom is dit de baan die perfect bij jou past?

 • Wat is een gekke gewoonte van jou?

 • Wat doe je het liefst in je vrije tijd?


Run jezelf een onderneming? Vertel regelmatig wat over jezelf. Je volgers willen jou namelijk beter leren kennen anders zouden ze je niet volgen.


#5 Tip

Deel een tip die jouw volgers verder gaat helpen. Wat deze tip is ligt natuurlijk volledig aan jouw doelgroep. Verplaats je in hen en probeer te bedenken wat voor hen interessant is. Als ze echt wat aan je tip hebben blijven ze je volgen omdat ze je interessant vinden. Als social media bureau delen wij tips zoals:

 • Hoe kies je de juiste hashtags

 • Welke social media kanalen kun je het beste inzetten

 • Hoe zet je Instagram Reels in voor je bedrijf


#6 Een weetje

Deel een persoonlijk weetje over jou of je onderneming. Zo leren je volgers je beter kennen. Bestaat je bedrijf een aantal jaar? Deel dit! Of vertel hoe het bedrijf is ontstaan. Neem ook vooral mijlpalen en trotse momenten mee in de contentplanning. Zo deelden wij bijvoorbeeld in een Instagram Reels dat we een jaar in ons kantoor zitten.


#7 Een inspirerende quote

Wil jij je volgers inspireren? Deel quotes waar jij achter staat en die passen bij je bedrijf. Onderbouw dan ook vooral waarom jij dit vindt zodat je volgers jouw gedachtengang leren kennen.


#8 Reviews

Bied je producten of diensten aan, dan is het voor jouw volgers super interessant om hier reviews over te lezen. Neem om de zoveel tijd de reviews mee in de content en wie weet enthousiasmeer jij je volgers om klant te worden.


#9 Haak in op feestdagen

Sinterklaas, kerst en pasen… Er zijn zoveel verschillende feestdagen. Haak hierop in en wens je volgers een fijne dag. Zo zorg je ervoor dat je ook luchtige posts deelt. Alleen maar inhoudelijke posts delen zal je volgers afschrikken. Nieuwsgierig naar leuke inhakers? Check deze inhaakkalender van 2022 alvast.


#10 Instagram Reels

You have to use Instagram Reels! Deze video functie gaat ervoor zorgen dat jouw bereik een boost krijgt. Wij geven wat tips voor leuke Reels ideeën:

 • Film a day in a life with;

 • Stel je team voor in een video;

 • Laat volgers het kantoor zien.


Geef elke maand deze onderwerpen een andere insteek. Op deze manier zorg jij ervoor dat je nooit zonder content inspiratie komt te zitten!